Make a Cold Brew at Home
Öncelikle daha önce denemiş olduğunuz herhangi bir kahveyi filtre kahve demleme için çekilen incelikten birkaç numara daha kalın çektiriyorsunuz. Kahve Su oranı genelde 1/14 , ben 1/10 olarak demliyorum kullanılan kahve türü ve damak tadınıza göre ayarlama yapabilirisiniz.
-Ağzı iyi kapanan cam kavanoz veya türevleri işimizi görecektir ( Cam sağlıktır :)) , cam kavanozumuza 200 gr kahveyi direkt döküyoruz, üzerine oda sıcaklığındaki 2 Lt suyu önce yarım litre kadar ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra (kahve tamamen suyla temas etsin) kalan suyu da ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz, ben ekstradan streç filmi kapağın altına gerdirdim ve lastik ile sağlamlaştırdım. Sonra bu karışımı çalkalamadan dolaba koyuyoruz, 12 saat ideal süre ancak ben daha yoğun ve sert tadı sevdiğim için 20 saate yakın demlemeye bıraktım, bu süre zarfında bir şey yapmıyoruz.
-Zamanı geldiğinde geniş bir kaba filtre kağını/ince süzgeç gibi aletler yardımı ile süzüyoruz, dibine çöken kahve çamur gibi olacaktır, kavanozu süzerken çok sallamayın daha az uğraşırsınız. En son çamur kıvamındaki kahveki kaşık ile alıp double süzme ile iyice özünü çıkartıyoruz, dibindeki tortu miktarına göre bir kez daha süzebilirsiniz fakat kahvenin aromasının kaybolmaması için ne kadar az o kadar iyi. Süzdüğümüz kahveyi önce tadın, sertlik durumuna göre benim önerim sadece içerken seyreltin veya içerken bir buz daha fazla koyarak aromanın zevkini çıkarın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder